Eszter és a babaüzemmód

Szerző: 

Bereczki Ildikó

Eszter már kislányként is arról álmodozott, hogy milyen lesz, amikor egyszer ő is anyuka lesz. Igazi kislánynak és igazi nagylánynak nevelték. Gyerekkora a rózsaszín bababirodalom és a vanília illatú konyha vonzáskörében telt. Megtanult mindent, amire később szüksége lehetett, és izgatott várakozással élt meg minden pillanatot. 

Eszter és a babaüzemmód

Érettségi után is nőies szakmát választott és beiratkozott az egyetemre. Jól tanult, de a legnehezebb vizsgára készülés közepette sem felejtette el gyerekkori álmát, hogy egyszer anyuka lesz. Kedves volt, segítőkész, mosolygós, puha és vonzó. Hamar rátalált az igazi szerelem és Péterrel még az egyetemi évek alatt összeházasodtak. Ahogy megkapta a diplomáját, Eszter nem sokat gondolkodott, rögtön "babaüzemmódba" kapcsolt. Szült egy kislányt, aztán még egyet, és egy harmadikat is, egy kisfiút, szépen egymás után. Sugárzó arccal fogadta a gratulációkat. Elhatározta, ő is tovább viszi a hagyományt és máris arról kezdett álmodozni, hogy kislányai igazi nagylánnyá cseperednek. A rózsaszín birodalom képzeletében a végtelenbe tágult és látta magát tucatnyi unokával és dédunokával körülvéve.

Mennyi minden történt már velem! - mondta boldogan és megerősödött hittel és bizalommal máris "anyaüzemmódba" kapcsolt. 28 éves volt.

Az "Igaz mesék" kitalált történetek igaz emberekről, akik egyszer éltek vagy valamikor élni fognak.