Több mint szerelem

Szerző: 

Bereczki Ildikó

János 26 éves volt, amikor megismerkedett Melindával. Melinda pontosan ugyanazon a napon töltötte a 36-ot, amikor János belépett a 26-ba. 

Több mint szerelem

A családtagok szörnyülködtek, a barátok csóválták a fejüket, a kollégák sziszegtek. Egy évvel később összeházasodtak és született egy gyerekük.

János akkor karrierje elején volt és Melinda tudta, mire van szüksége a férfinak. Mindenben támogatta, tanácsokkal látta el, minden reggel frissen vasalt ingben indította el, este finom vacsorával várta. Mindig meghallgatta, kedvében járt és János erős lett és sikeres. Megbecsülték a munkahelyén, egyik kinevezés jött a másik után. Melinda úgy örült férje sikereinek, mint egy gyerek. Mindenkinek mesélt róla, büszke volt rá és János is tudta, hogy mindig számíthat feleségére, jóleső érzés töltötte el, hogy van egy biztos vár, egy menedék, egy erőd, ami hazavárja. 

Melinda elvállalt egy egyszerű. adminisztratív munkát egy cégnél, de a karrierrel nem sokat foglalkozott, minden idejét a férjére és kislánya nevelésére fordította.

Mikor Melinda nyugdíjba ment, János épp sikerei csúcsán volt. Már nem kellett akkora energiabedobással a férje mögött állnia, a kislányuk is szépen felnőtt, önálló életet kezdett. Arról álmodoztak, hogy ha János is nyugdíjba megy, utazgatni, kirándulni fognak, felfedezik az életnek egy másik, számukra eddig ismeretlen birodalmát. Amikor Jánost is nyugdíjazták, meg is szerveztek egy kisebb kirándulást. Melinda lázas készülődésbe kezdett, és amikor a szendvicseket csomagolta a konyhában, hirtelen rosszul lett és összeesett. A kórházban tért magához. - Itt vagyok. - mondta János és fogta Melinda kezét. 

Kirándulni nem sokat jártak, kezelések töltötték ki minden idejüket, és a harc az életért nehezebbnek bizonyult minden addig megharcolt harcnál. János még tíz évig fogta azt a kezet, amely érte olyan nagyon sokat tett.  Az életnek egy új, addig ismeretlen, félelmekkel és bizakodással teli dimenziója nyílt meg előttük. Ami összekötötte őket, több volt mint szerelem.

Az "Igaz mesék" kitalált történetek igaz emberekről, akik egyszer éltek vagy valamikor élni fognak.